Színházfesztivál-nyitás Szigligeten (további előadások listája)

A Szigligeten idén első alkalommal megrendezett “Dunántúli Színházak nyáresti előadásai a Szigligeti Vár kertjében” elnevezésű, 10 előadásból álló nyári színházi fesztivált Dr. Latorcai Csaba nyitotta meg. A június 26-án kezdődött és augusztus 14-én záródó eseménysorozat keretében fővárosi és dunántúli kőszínházak népszerű darabjait mutatják be a Szigligeti Várudvarban, a Balaton felett épülő, közel ötszáz főt befogadó szabadtéri színházban – áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának vasárnapi közleményében.

A cél az, hogy az örvendetesen növekvő számú komoly és könnyűzenei fesztivál mellett, a színvonalas nyári, szabadtéri színházi programok is minél tágabb teret kapjanak és érjenek el mind több érdeklődőt ország és Kárpát-medence szerte

– mondta el köszöntőjében Dr. Latorcai Csaba, a tárca közigazgatási államtitkára. Hozzátette: nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések, mint amilyen a szigligeti nyáresti színházi fesztivál is, jótékonyan hatnak az adott térség turisztikailag sokszínű fejlődéséhez. Ezért is támogatta mintegy 150 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idei esztendőben a “Dunántúli Színházak nyáresti előadásai a Szigligeti Vár kertjében” címet viselő programsorozatot.

A fesztivál megnyitása alkalmából  az államtitkár külön köszöntötte a nézők soraiban helyet foglaló egészségügyi dolgozókat és családtagjaikat.

TOVÁBBI NYÁRESTI SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK A SZIGLIGET VÁRUDVARBAN:

 

JÚLIUS 2., 20.30 Tanulmány a nőkről – Csiky Gergely Színház Kaposvár 

JÚLIUS 3., 20.30 Tanulmány a nőkről – Csiky Gergely Színház Kaposvár 

Esőnap: JÚLIUS 4., 20.30

JÚLIUS 9., 20.30 Ördögölő Józsiás – Soproni Petőfi Színház

JÚLIUS 10., 20.30 Ördögölő Józsiás – Soproni Petőfi Színház

Esőnap: JÚLIUS 11., 20.30

JÚLIUS 23., 20.30 A szőke ciklon – Játékszín

JÚLIUS 30., 20.30 Furcsa pár  – Csiky Gergely Színház Kaposvár 

Esőnap: JÚLIUS 31., 20.30

AUGUSZTUS 6., 20.00 Hatan pizsamában – Játékszín 

Esőnap: AUGUSZTUS 8., 20.00

AUGUSZTUS 13., 20.00 Társasjáték New Yorkban – Kecskeméti Nemzeti Színház

AUGUSZTUS 14., 20.00 Társasjáték New Yorkban – Kecskeméti Nemzeti Színház

Esőnap: AUGUSZTUS 15., 20.00