Szezont zár a siófoki Plázs, a sétány, a strand (siofoki-hirek.hu)

Az időjárás-előrejelzés szerint csütörtökig tart az „utónyár”. A város strandjai szeptember 13-ig látogathatók belépőjeggyel, 14-től már jegy megváltása nélkül üzemelnek. Ezen dátum meghatározása összefüggésben van a programkínálattal és a szolgáltatók nyitva tartásával, valamint az időjárással. A siófoki strandokon szeptember 30-ig biztosított a vízi mentés, a bójázás és a vízbejutás lehetősége. A Balaton 22 Celsius fokos, akár csobbanni, SUP-ozni vagy vitozláni is alkalmas a tó vize, de a séta- és menetrendi hajók is kínálnak programlehetőséget.

Miközben péntek este 8 óra körül csak lézengtek a Petőfi sétányon, Kowalsy meg a Vega számos vendéget vonzott a Plázsra.
A Petőfi sétány vállalkozói közük többen már bezártak, a koncertet követően mégis egyre több helyen szólalt meg a zene. Ételekből és italokból is akad még választék, de a hossteseknek fel van adva a lecke, hogy a korábbi emberáradat helyett a kevesebb arra járót éppen saját szórakozóhelyükre, vendéglátó egységükbe sikerüljön becsábítani. Aki nem kedveli a tömeget, annak most van a sétányon a helye.

Szeptember és lézengés ide vagy oda, a város által kiépített kamerarendszer ettől függetlenül is működik és folyamatosan figyelik a sétány történéseit. A maszkhordásról pedig annyit, hogy továbbra sem jellemző, ha láttunk is valakin, mindenképpen az idősebb, inkább 50+-os korosztályban jellemző.

Jövő héten már a Plázs sem tart koncerteket, szombaton este még a Rakonczai Piano lép fel, majd Wannabe Beach Party zárja a 2020-as szezont. Az óriáskerék is leáll jövő héttől, az érdeklődők szombaton 16:00-01:00, vasárnap 16:00-24:00 óra között tudnak gyönyörködni a nappali és éjszakai balatoni panorámában.

Tehát aki még szeretne ebben a csodás, nyáriasan meleg időben bulizni, kirándulni, az válassza Siófokot erre a hétvégére is. Természetesen ügyelve a vírushelyzet adta szabályok betartására, előnyben részesítve a maszk hordását, a távolság betartását és egyéb higiéniai követelményeket. Ezekre mind van lehetőség, ha a szórakozás nem teljesen klasszikus formáját választjuk, például egy koncerten nem közvetlenül a színpad előtt “csápolunk” – olvasható Siófok internetes oldalán, a siofoki-hirek.hu-n.