Szétlopták a siófoki üdülőt a vendégmunkások (sonline.hu)

Három balatoni vendégmunkás egy üres, állandó őrzés nélküli üdülőből bontott ki csaptelepeket, illetve egy nyaralóba is beköltöztek önkényesen, mert nem tetszett nekik a munkaadójuk által felkínált szállás.

2019 őszén munkavállalási céllal érkeztek Siófokra, ahol egy építkezésen kezdtek el dolgozni. Munkájuk közben felfigyeltek egy használaton kívüli üdülőre, és elhatározták, hogy onnan színesfémet fognak lopni, és eladják a zsákmányt – tudósít a sonline.hu.

Októbertől december elejéig többször visszajártak az általuk feltört üdülőbe, ahonnan összesen 400 ezer forint értékben 104 mosdó sarokszelepet és 109 csaptelepet szereltek ki, miközben fél millió forint összegű rongálási kárt okoztak. 2020 januárjában is Siófokon dolgoztak, egy épületet kellett bontaniuk, azonban a munkáltató csak egy fűtetlen szállást tudott nekik biztosítani az ingatlan bontással nem érintett részén. A férfiaknak ez azonban nem felelt meg, ezért engedély nélkül a közelben lévő két nyaralóba is behatoltak, hogy jobb körülmények között tudjanak pihenjenek.

Mindezért a Siófoki Járási Ügyészség lopás bűntette és csoportosan elkövetett magánlaksértés miatt emelt vádat a három vendégmunkás ellen, és felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott esetükben.