Szerethető éttermek – A séflegenda mediterrán kertje Sümegen (diningguide.hu)

Sümegen járunk, a környék legszebb panorámája tárul elénk egy mediterrán kertben. Ez a Terazza Bistro-Bar, ami minden napszakban elkápráztat a háttérkép-szerű, álleejtős látvánnyal – írja a diningguide.hu.

Fotó: Terazza Bistro-Bar/Facebook

 

Csoda, hogy oda lehet figyelni az érkező tányérokra, de persze teszünk egy próbát. A házias ízek felé tendálnak, konyhájukban Kalla Kálmán Richárd a főnök, kinek neve ismerősen csenghet. Szerethető éttermek-sorozatunk heti állomása a Terazza Bistro-Bar.

Az elmúlt másfél évben korántsem utaztunk annyit, mint amennyit egy felfedezésre vágyó, kalandokat kedvelő ember teszi. A kialakult helyzetből adódóan maradtak az emlékek pörgetései, a telefonos fotók és a vágyakozás, hogy lesz még szélesebb a spektrum, juthatunk távolabb a saját balkonunknál, teraszunknál is. Belföldi kalandokkal kezdünk, de az vesse az első követ ránk, aki ne érzékenyülne el egy olyan helyszíntől, ami megidézi a toszkán, vagy provance-i vidéket.

A Veszprém megyei Sümeg igazi négy évszakos kirándulóhely: hóban, rügypattanáskor, nyári virágos pompájában és lombhulláskor is festői. A látkép főszereplője természetesen IV. Béla által építtetett, azóta rengeteg történelmi kort, viszontagságot megélt Sümegi vár. Fontos látványosság továbbá a püspöki palota, Kisfaludy Sándor magyar költő szülőháza is. És 2015 óta további látogatásra méltó helyet találunk Sümegen, ez pedig a Terazza Bistro-Bár, ami gasztronómiai szempontból és az említett kilátása miatt is érdekes lehet. Tényleg páratlan a mediterrán kert, ami az étteremhez-kávézóhoz tartozik – olvasható a diningguide.hu oldalon.

A cikk folytatása itt található.