Szerdán kezdődik a Kőfeszt – A nyugalom fesztiválja (veol.hu)

Pál István Szalonna és Bandája, Demjén Ferenc, a 4S Street, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar – és ez csak apró szelete az idei Kőfeszt kínálatának, amely augusztus 3-7-ig tart, újabb helyszínekkel és ingyenes programokkal vár minden kikapcsolódásra és kultúrára vágyó vendéget – írja a veol.hu.

Idén tíz helyszín ad otthont az izgalmas eseménynek: Kővágóörs, Kékkút, Balatonhenye, Köveskál, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Pálköve, Salföld, Ábrahámhegy és Monoszló.

Az ötnapos fesztivál mesés miliőben kínál változatos programokat, amelyek küldetése, hogy népművészetünk, néphagyományaink újra „divatba jöjjenek”, ráadásul mindezt természetes környezetükben: a falvakban. Komoly- és népzenei koncertekkel, táncházakkal, kézműveskedéssel, gyerekprogramokkal, kirakodóvásárral, workshopokkal, önálló estekkel, kiállításokkal, lovasbemutatóval, reggelig tartó mulatságokkal várják az érdeklődőket mind a tíz helyszínen.

A Kőfeszt, amely teljes mértékben ingyenes rendezvény, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Részletes programok: www.kofeszt.hu