Szerdán kezdődik a Kőfeszt a Káli-medencében (veol.hu)

Számos gyerek- és családi program, kiállítások, kerekasztal beszélgetések, Hagyományok Háza Folkudvar, Magyar Ízek Utcája, Győr város minőségi programjai és természetesen jó hangulatú koncertek is várják az érdeklődőket augusztus 4-től 8-ig. 

A harmadik alkalommal megrendezett fesztivál tíz helyszíne: Kővágóörs, Kékkút, Balatonhenye, Köveskál, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Pálköve, Salföld, Balatonrendes és Monoszló – írja a veol.hu. Az esemény egyik fontos missziója, hogy népművészetünk, néphagyományaink ne városiasodjanak el, elsősorban ne egy betondzsungel körülményei között éljenek, hanem természetes környezetükben: a falvakban. Ehhez a hitvalláshoz igazodva lesznek tökéletes helyszínei a fesztiválnak a Káli-medence kis települései.

Fellép többek között Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten.

A Kőfeszt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. A rendezvényt Magyar Turisztikai Ügynökség támogatja.