Százötvenkét bor vizsgázott a Balaton-felvidéki Borvidék Hegyközség borversenyén (veol.hu)

A megmérettetés illusztris színhelye a sümegi püspöki palota díszterme volt, ahol négy bírálóbizottság kezdte meg a felkínált, bemutatott borok vizsgálatát, értékelését Egly Márk borvidéki elnök köszöntője után. 

Amint elhangzott, a nagyvonalú támogatóknak köszönhetően mintegy kétmillió forint értékű felajánlás érkezett a borverseny résztvevői számára – tudósít a veol.hu.

Egly Márk elmondta, kozmetikai termékek, tölgyfa hordók, növényvédelmi készítmények, szőlészeti, borászati segédanyagok találnak gazdára a borverseny eredményei alapján. A borvidéki elnök örömteli hírként tett említést a magas számú nevezésről, valamint azt is pozitívan értékelte, hogy több nemzetközi borakadémikus vett részt a bírálatban, amelyre még  Norvégiából is érkeztek.

Végh László polgármester gratulált a szervezőknek a rendezvényhez, a gazdáknak pedig a felvonultatott nívós borokhoz, amelyek bírálatában ő is részt vett. A nedűk nagyobb része egyébként fehér volt, de rozék és vörösek is terítékre kerültek Sümegen. Az eredményeket május 25-én, a gesztenyevirágzás ünnepén hirdetik ki. Jelenleg annyit lehet tudni, hogy a benevezett 152 bor közül kettő kapott nagy aranyat, huszonöt részesült arany, ötven ezüst, harminc pedig bronz minősítésben.