Szallas.hu: több napos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége

A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni – áll a szallas.hu pénteki közleményében. A Balaton-régió települései közül Siófok, Hévíz, Zalakaros került a Top 10-es utazási célok közé.

 

A szállásközvetítő oldal foglalási adatai szerint a következő hetekben a vendégek 27 százaléka megy szállodába, főként azok, akik hosszabb időre utaznak. A legtöbben a négy- és a háromcsillagos hoteleket keresik. Apartmanban, panzióban, vendégházban főképp családok és társaságban utazók töltik majd a szabadidejüket, foglalásonként átlagosan 3,9-en.

A települések ranglistáját minden összesítésben Eger, Gyula és Hajdúszoboszló vezeti, a régiós rangsorban az északi országrészt a Balaton, a Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl követi.

A márciusi online kifizetések összesítése szerint a foglalók majdnem 28,3 százaléka SZÉP-kártyával fizetett. Egy vendégnek éjszakánként átlagosan 12 824 forintba kerül a szállása. A foglalások nem az ünnepi hétvégére összpontosulnak, az utána következő hétre majdnem annyian kerestek szállást, mint a húsvéti időszakra.

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a Szallas.hu-s foglalási darabszám alapján a húsvéti hosszú hétvégén:

 1. Eger
 2. Gyula
 3. Hajdúszoboszló
 4. Pécs
 5. Szeged
 6. Miskolc
 7. Budapest
 8. Hévíz
 9. Nyíregyháza
 10. Siófok

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a Szallas.hu-s vendégéjszakaszám alapján a húsvéti hosszú hétvégén:

 1. Eger
 2. Hajdúszoboszló
 3. Gyula
 4. Pécs
 5. Miskolc
 6. Szeged
 7. Siófok
 8. Zalakaros
 9. Nyíregyháza
 10. Hévíz

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a Szallas.hu-s foglalási darabszám alapján a teljes tavaszi szünetben:

 1.  Eger
 2. Gyula
 3. Pécs
 4. Budapest
 5. Szeged
 6. Hajdúszoboszló
 7. Miskolc
 8. Zalakaros
 9. Nyíregyháza
 10. Siófok

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a Szallas.hu-s vendégéjszakaszám alapján a teljes tavaszi szünetben:

 1. Eger
 2. Gyula
 3. Hajdúszoboszló
 4. Pécs
 5. Zalakaros
 6. Szeged
 7. Nyíregyháza
 8. Miskolc
 9. Siófok
 10. Budapest