Szakítottak a hagyománnyal Balatonalmádiban: lufieregetés helyett fasort ültettek a ballagók

Idén rendhagyó és példaértékű módon úgy döntöttek Balatonalmádiban a Györgyi Dénes Általános iskola 8.A és 8.B osztályai, a végzős diákok, hogy szakítva a hagyománnyal, a ballagáson nem lufikat fognak felengedni, hanem ehelyett a környezetet kímélve és gondolva saját jövőjükre, fát ültetnek. A kezdeményezésből hagyomány is lehet, a mindenkori végzősök egy fasort ültethetnek végig a Noszlopy utcán – olvasható a város közösségi oldalán.

.
Ács Attila Iskolaigazgató beszédében üdvözölte a gyerekek ötletét, és elmondta, hogy így lesz egy hely, ahol összejöhetnek, elidőzhetnek, az iskolai emlékeket felidézhetik a fák árnyékában.
Dr. Kepli Lajos polgármester is örömmel fogadta a diákok szándékát. A fák sok év múlva is itt lesznek, és a gyerekek büszkén mondhatják, hogy ballagásuk alkalmából ültették. Jövőjükhöz, tanulmányaikhoz sok sikert kívánt, bízva abban, hogy a jó tett követőkre talál, és hagyományteremtő kezdeményezés lesz.
A gyerekek maradandót alkottak a faültetéssel, egy nemes gesztust tettek lakóhelyük felé a fák ajándékozásával, mely sokáig fogja díszíteni a városukat. Táblák jelzik, melyik osztály ültette az oszlopos juharfákat – szóól Balatonalmádi Facebook oldalának beszámolója.