Szakemberek sokasága kerül ki Siófokról (sonline.hu)

Sütnek-főznek, kertészkednek, bőrt diagnosztizálnak. Javában zajlanak a szakmai gyakorlati vizsgák a Kaposvári és a Siófoki Szakképzési Centrum tagintézményeiben. A koronavírus miatt számos óvintézkedést vezettek be. Több mint 1200 somogyi diák szerezhet szakmát a következő napokban.

A Siófoki Szakképzési Centrumban 297 fő tesz szakmai vizsgát június 9-ig. Az egyedi miniszteri határozatnak megfelelően, az érettségihez hasonlóan szóbeli vizsgákra nem kerül sor, tanulóink a gépészettől a szépészetig több ágazatban mutatják be szakmai tudásukat – mondta el a sonline.hu-nak Bodrogi Csaba, a Siófoki Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese. Hozzátette: amennyiben szükség van közösen használt gépre, szerszámra, ezeket minden tanuló után fertőtlenítik.

Összesen 908 tanuló szerezhet szakképesítést a napokban a Kaposvári Szakképzési Centrumban. A gyakorlati vizsgák során be kell tartani az előírt óvintézkedéseket,a fertőtlenítés, védőtávolság mellett mind a vizsgabizottság, mind a vizsgázók számára kötelező a maszk viselése, gumikesztyű használata, ezeket a centrum mindenki számára biztosította – mondta el Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

A két éves képzés lezárásaként a mostani vizsgára a tanulók három feladatot videón és fotón készítettek el, a családtagok lehettek a modellek, akiket most nem hívtunk be, hanem képen kell a bőrdiagnosztikából felelniük – mondta el Zsoldos Katalin, gyakorlati szakoktató. Hozzátette: a kaposvári építőipariban harmadik éve indították el a kozmetikus képzést. Az intézmény igazgatója Agócs Attila pedig arról beszélt: szeptembertől már kilencedikben, technikumban is elindul a képzés, ami örömünkre nagy népszerűségnek örvend, jelenleg 25 főt meghaladja az osztálylétszám.