Szabadtéri tantermekért rajonganak a diákok a Balaton-felvidéken (veol.hu) 

A Bazalt Iskola program 2021-ben indult a Szent György-hegy eldugott sarkában, ahol helyi gyerekekkel építettek egy stéget az erdőben a CAN Architects építészei. Nemrégiben több száz jelentkező közül megkapta a projekt az OTP Fáy Oktatási Innovációs Díj 2023 bronz fokozatát – írja a veol.hu.

 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program 2022 óta támogatja a Bazalt Iskolát legfontosabb oktatási projektjeként, amely a Balaton-felvidék több intézményéhez jutott el, ahol az építészek a helyi pedagógiai gyakorlatokat feltérképezve, közösségi tervezésben hoztak létre számukra szabadtéri tantermeket. Így mostanra elmondhatják a kezdeményezők, hogy a folyamatban több mint kétezer pedagógus és diák vett rész és összesen huszonkét tantermet hoztak létre.

Az átvett díj fontos elismerés, arra biztatja a projektben résztvevőket, hogy folytassák a megkezdett munkát és lehetőségeikhez képest minél több iskola számára tudjanak segítséget nyújtani a kültéri tanulás pedagógiai lehetőségeinek kiaknázására. A kültéri oktatás Kodály-módszere a Bazalt Iskola.

A résztvevő iskolák közt van tapolcai, borzavári, nemesgulácsi, monostorapáti, balatoncsicsói, szigligeti, badacsonytomaji és tihanyi – írja a veol.hu.