Süsüvel mesés volt a nyaralás Balatonszárszón (sonline.hu)

Nem vízen, hanem vasúton utaztak a mesehősök Balatonszárszóra. Süsü és barátait óriási gyermektömeg várta, akik lesétáltak velük a Balatonhoz egy fotóra, majd a Csukás színházba is ellátogattak.

Fotó: sonline.hu / Németh Levente

– Anya, ott vannak, Süsü is, menjünk – húzta édesanyja kezét Lili a vasútállomáson. Volt, aki a Nagy- Ho-Ho-Ho Horgász irányított a parttól a leszálló mesefigurákhoz. Berci békát, Pinokkió, Tigrist, egy udvari bolondot és a királylányt is Süsü segítette le a vonatról.

– Süsü nem tudott vasúton érkezni, mert annyi vadkörtét evett, hogy nem fért fel a vonatra – mesélték a szervezők. A gyerekek kézen fogva indultak el vele a Balatonhoz, ahol fotózkodtak kedvenceikkel, majd a Csukás színházba is ellátogattak.

Fotó: sonline.hu / Németh Levente

– Cél, hogy élőben, testközelből találkozzanak a mesefigurákkal, ne csak a színpadon lássák őket. Kell az a varázsvilág, megérinthessék őket vagy beszélgethessenek velük – mondta el Zsigmond Réka. A Hadart Színház művészeti titkára hozzátette: a szárszói teátrumban számos izgalmas gyermekelőadást ígér augusztus végéig.

Fotó: sonline.hu / Németh Levente

– A műsor nyolcvan százalékát a mi társulatunk adja. Süsü forgószínpadon két órán át szórakoztatja a közönséget, Micimackó, Pinokkió is megelevenedik. A várban sztárban pedig Disney hercegnők és mesehősök, mint például Tarzan és Aladdin világa jelenik meg koncerszerűen – sorolta Zsigmond Réka. Pöttöm Panna és a Nagy–Ho–Ho–Horgász is visszatér a balatoni településre július végén – írja a sonline.hu.

Fotó: sonline.hu / Németh Levente

– Süsü kultusza az elmúlt években Balatonszárszó védjegyévé vált – Dorogi Sándor polgármester. Hozzátette: a legtöbb család július végére időzíti nyaralását a településen, hogy ne mulasszák el a remek gyerekszínházi előadásokat. Idén kilencedik alkalommal szervezik meg a Balatonszárszói Sárkányfesztivált. Csukás István, Kossuth-díjas író, költő saját bevallása szerint második otthonaként tekint Balatonszárszóra, ahova évtizedek óta minden nyáron leköltözik, több közkedvelt mesefigurát is a településen alkotott meg. Süsü megálmodója rendszeres résztvevője a szárszói programoknak.

Videó: sonline.hu