Street Training Balaton, Almádiban (vehir.hu)

A tanulási fesztivált Balatonalmádiban 2023. május 6-án, az idén már negyedik alkalommal szervezi meg a BENT Egyesület és a Flow Alapítvány a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programjával karöltve. A rendezvény mottója: „Tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet” – s ennek szellemében 19 helyi vagy helyi kötődésű szakember hirdet ingyenes, másfél órás minikurzusokat.

A Street Training megálmodója a Flow Alapítvány. A tanulási fesztivál lebonyolításával a legfőbb cél, hogy összehozzanak nyitott és érdeklődő embereket, akik adott témákban tapasztalatot, tudást cserélhetnek, valamint elmélyülhetnek, közösen gondolkodhatnak egy-egy kérdésről. A közös gondolkodás, a párbeszéd, az egymástól való tanulás, a minőségi együttlét, az élményszerzés, valamint a közösségépítés − ezek a legfontosabb sarokpontjai az eseménynek. Emberek adnak és kapnak: tudást, ötleteket, inspirációt, lehetőséget – írja a vehir.hu. 

A Street Traininget először Budapesten a Városligetben rendezték meg, később a virtuális, online térnek köszönhetően kinyíltak a határok, s a világ bármely pontjáról elérhetővé vált a program. A Balaton – a BENT Egyesület szervezésében – 2020-tól csatlakozott a kezdeményezéshez.

A témák rendkívül sokszínűek, sokrétűek: önbizalom-építés, együttműködésre való törekvés, konfliktuskezelés, női szerepek, stresszkezelés, kommunikáció fejlesztése, időmenedzsment, ügyfélszerzés. A témákat coach, tréner, mentálhigiénés szakember, művész, pszichológus vezeti majd a résztvevőkkel másfélórás minikurzusokon.

A fesztivált Balatonalmádiban a mólónál szervezik meg. A hatalmas platánfák hűs árnyékában jelölnek ki tizenkét mezőt, ahol az érdeklődők plédeken, kényelmes ülőpárnákon helyet foglalva, a káprázatos balatoni panorámával megspékelve hallgathatják, dolgozhatják fel az adott témát az előadókkal. A 90 perces minitréningek két idősávban, 14 és 16 órakor kezdődnek.

Akkor sem kell aggódni, ha esetleg valaki a gyermekével, gyermekeivel érkezne. A szervezők ugyanis 5 éves kortól külön foglalkoztató szigettel várják a csemetéket, sőt a 14 év felettieknek külön kurzussal készülnek. A tréningek zárultával pedig a VEB 2023 zenei fejlesztési programjának támogatásával hangjáték szerepel a programok között.

Az esemény egyik fontos ismérve még, hogy az előadók önkéntes alapon, térítésmentesen vállalják a tréningeket, tehát a résztvevők sem fizetnek belépődíjat. A részvétel azonban regisztrációhoz kötött, amelyet a leendő résztvevők itt tehetnek meg: https://streettraining.hu/balaton-2023

A Street Training Balaton nem a politikáról és a nem is az üzletről szól. Sokkal inkább a tanulásról, a fejlődésről, a tudásmegosztásról, a lehetőségekről, az inspirációról, az ötletekről, a közösségről. A negyedik Street Training Balaton 2023. május 6-án, 14 órakor veszi majd kezdetét Balatonalmádiban a móló melletti ligetben. A részvételhez az előzetes regisztráció szükséges.