Strandon töltik a nyár utolsó napjait a magyarok (magyarnemzet.hu)

Mindenhol jó, de a legjobb a vízparton a nagy melegben – egyetértenek ezzel Magyarország utazói is, mivel a főszezon legzsúfoltabb nyaralós heteiben számottevő növekedés figyelhető meg a belföldi fürdőélménypontok látogatottságában – idézi a Lounge Group kegfrissebb elemzését a magyarnemzet.hu.

 

Két hét van hátra az idei rendhagyó nyári főszezonból, amikor a felnőtt lakosság legnagyobb része még a szokásos éves szabadságolására készül. Az augusztusra megérkezett kánikulai idő és a biztonságos hazai vakációzás az aktív szabadidős tevékenységeket, illetve a város- és gyógyfürdő-látogatásokat tették a korábbinál is népszerűbbé.

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából, a Századvég Alapítvány és a Neticle együttműködésével készült elemzés szerint a hamarosan véget érő nyári szezon hajrájában 3000-rel több közösségi médiatartalom született a nyaralásokkal kapcsolatban, mint az előző év nyarának végén, felhasználói oldalról pedig az utazások tervezése és az élménybeszámolók generáltak aktivitást az interneten.

Az ünnepi, hosszú hétvégét megelőzően a programokkal, strandolással, nyaralással kapcsolatos említések határozták meg a hét top beszédtémáit az online térben, ami abból is jól látszik, hogy a fürdőélménypontok érdeklődési említésszámai megnövekedtek.

Megállapították, hogy megdönthetetlen módon a Balaton továbbra is a legkedveltebb nyaralási úti cél hazánkban, amit a tó körüli színes programlehetőségek tesznek még vonzóbbá. Az elmúlt napokban a térségen belül Keszthelyről és Tihanyról esett a legtöbb szó az interneten, míg a Tisza-tó strandját az abádszalóki vízi sport és szálláslehetőségek kapcsán említették sűrűn.

Még sokan fognak útra kelni: szeptember elejéig a Lounge által frissen megkérdezettek több mint hatvan százaléka tervezi felhasználni a szabadnapjait belföldi utazásra, kikapcsolódásra- számol be a Magyar Nemzet internetes felülete.

A rapid kutatás további eredményei itt olvashatók.