Strandnyitó piknik volt Balatonedericsen (veol.hu)

Az erős szél sem riasztotta el a balatonedericsi strandnyitó piknikről a vendégeket szombaton. A leleményes helyiek és barátaik feltalálták magukat a strandidőnek éppen nem nevezhető időjárás ellenére is. Bár a fürdésnek nem kedvezett a nap, a résztvevők vidáman főztek, ettek, ittak, beszélgettek, sportoltak a parton, és nagy tapssal jutalmazták a fellépőket – írja a veol.hu.

 

A hagyományos Strandpikniken napkeltétől napnyugtáig programok sora várta a vendégeket a szezonra minden igényt kielégítően felkészített strandon. A gyerekek horgászversenye nyitotta a napot, majd 11 nevező épített homokvárat a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja támogatásával. A kicsik kézműveskedtek, és övék volt a focipálya is a felnőttek ugyancsak jó hangulatú mérkőzései előtt. A sütés-főzésből tizenkét csapat vette ki részét, sok más mellett különféle pörkölteket főztek babos káposztával, nokedlivel, hurkát, kolbászt, tócsit sütöttek, cukkinikrémmel kenték meg a pirítóst.

A megnyitóünnepségen Németh László polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a tavalyi és azelőttihez hasonló formában szervezték idén is a szezonnyitó pikniket. A horgász- és sportprogramok mellett a település civil szervezetei, helyi és vidéki baráti társaságok vállalták, hogy megvendégelik a rendezvény résztvevőit. – Egy pohár bor és egy tál étel mellett beszélgethetünk egymással ebben a csodálatos környezetben – mondta Németh László.

Beszédében szólt a strandot érintő, már elkészült fejlesztésekről. Háláját fejezte ki a strandi dolgozóknak, a Nők A Balatonért Egyesület helyi csoportjának és a 12 főző csapatnak önzetlenségükért, hogy felajánlották ezen a napon a strandolók megvendégelését.

 

A tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola felső tagozatosaiból álló mazsorett- és zászlóforgató csoport menettánca is színesítette a napot (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

 

A kultúrprogramban fellépett a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola felső tagozatosainak mazsorett és zászlóforgató csoportja és a hévízi Divas Táncstúdió. A Balatont a polgármester és Kiss Tamás díszpolgár koszorúzta meg, majd a Mazsola Sport- és Szabadidő Egyesület családi, baráti, mókás ügyességi sorversenyeit követően Pál Kriszti énekesnő mutatkozott be – a veol.hu tudósítása szerint.