Sportsebészeti kongresszus Balatonalmádiban az olimpia jegyében (MTI)

Részben az olimpiai jegyében zajlik csütörtöktől szombatig Balatonalmádiban a Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság 16. kongresszusa. A második alkalommal nemzetközi fórum díszvendége – amint arról a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámol – a norvég Lars Engebretsen professzor, a nemzetközi ötkarikás testület orvostudományi osztálynak vezetője, aki a MOB orvosi bizottságának meghívására, a MOB támogatásával érkezik Magyarországra – az MTI híradása szerint.

 

„A nemzetközi kongresszus a párizsi olimpia előtti legfontosabb hazai sportegészségügyi rendezvény, ahol a bejelentett előadások mellett kiemelt szerepet szánunk felkért nemzetközi és hazai előadóknak, a legújabb artroszkópos technikák és trendek bemutatásának” – idézte a MOB közleménye az egyik főszervezőt, Tállay Andrást, a MOB orvosi testületének elnökét, a Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság első emberét, a Magyar Sportorvos Társaság főtitkárát.

A beharangozóból kiderül, hogy a főorvos a tizedik olimpiájára készül, és a MOB illetékes testülete őt jelöli a Párizsba utazó Team Hungary egészségügyi csapata vezetőjének.

Büszkék vagyunk rá, hogy elfogadta a meghívásunkat a téma két elismert szaktekintélye, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban is fontos pozíciót betöltő Lars Engebretsen, valamint Niek van Dij professzor. Az eseményen alkalmat biztosítunk arra, hogy artroszkópos sportsebészeink és a betegeinket rehabilitáló szakemberek találkozzanak egymással

– mondta Tállay, hozzátéve: várják az artroszkópos sebészet iránt érdeklődő ortopéd, traumatológus, reumatológus, rehabilitációs szakorvos, gyógytornász és műtősnő kollégák mellett a sportági szakszövetségek berkein belül, a válogatottak mellett dolgozó szakembereket is.