Speedmarathon – javaslatokat vár a rendőrség (sonline.hu)

A somogyiaktól várnak javaslatokat a rendőrök, hogy április 19-én hol végezzenek 24 órás sebesség-ellenőrzést. Drónt, fedélzeti kamerát, mozgó és fix telepítésű traffipaxot is bevetnek.

Orbán Zoltán, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SVMRFK) szóvivője közölte: a Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Ők kérték fel először a helyi közösséget arra, hogy javasoljanak helyszíneket, ahol szerintük szükség van sebesség-ellenőrzésre – írja a sonline.hu.

Ma már valamennyi Roadpol-tagállam alkalmazza ezt – mondta Orbán Zoltán. – Az ellenőrzés ideje alatt – április 19 hajnaltól április 20 hajnaláig – 24 órás időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi sebességmérő eszköz használatban lesz.

A szóvivő azt is közölte: a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött sofőrök 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Az ellenőrzési helyek kijelölésébe a somogyiak is beleszólhatnak, ezért idén várják a javaslatokat, hogy hol legyenek sebesség-ellenőrzési pontok.