Spanyol graffitist kaptak el Siófokon

2023. szeptember 30-án éjfél körül a körzeti megbízottak tetten értek egy férfit, aki a siófoki vasútállomáson egy vagon oldalára festékszóróval falfirkát festett. Az egyenruhások a spanyol graffitist a helyszínen elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra állították elő – a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

 

Az eljárás adatai szerint 2023. szeptember 30-án éjfél körül a körzeti megbízottak tetten értek egy férfit, aki a siófoki vasútállomáson egy vagon oldalára festékszóróval falfirkát festett. Az egyenruhások a spanyol graffitist a helyszínen elfogták és a Siófoki Rendőrkapitányságra állították elő.

A nyomozók a 32 éves férfit rongálás vétség elkövetése miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és az eljárás iratai bíróság elé állítási javaslattal a Siófoki Járási Ügyészségnek küldték meg. A rongáló a vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogy korábban külföldön is elkapták már hasonló cselekményért, mivel az utazásai alatt szeret ily módon nyomot hagyni.