Somogyban és Zalában utakat zártak le az esőzések miatt (frissítve)

Somogy megyében, a heves esőzések és viharok nyomán, több főúton is vízátfolyások keletkeztek. A rendőrség teljes szélességében lezárta a 68-as számú főút egy szakaszát a 60-as kilométerszelvénytől a Tapsonyi elágazóig, valamint az 51-es kilométerszelvénytől Segesdig – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint.

A forgalom a 61-es számú főút 157-es kilométerszelvényében Terebezd puszta térségében jelenleg félpályán halad,  a Nagybajom és Böhönye közötti útszakaszt a rendőrség teljes hosszában lezárta.  A forgalmat a környező utakra terelik. Kérik a járművezetőket, hogy az érintett útszakaszt lehetőség szerint kerüljék el.

 

– A 68-as főúton, Ötvöskónyi, Segesd és Böhönye között, a 44-es és a 60-as km szelvények között több helyszínen teljes lezárásra készüljenek a vízátfolyások miatt. Lehetséges kerülőutak, a Tapsony-Nemesvid közötti összekötőút, és a Nagyatád-681-es főút–Csurgó útvonal lehet!
Az Útinform tájékoztatás szerint a 68-as főúton, Ötvöskónyi, Segesd és Böhönye között, a 44-es és a 60-as km szelvények között több helyszínen teljes lezárásra készüljenek a vízátfolyások miatt. Lehetséges kerülőutak, a Tapsony-Nemesvid közötti összekötőút, és a Nagyatád-681-es főút–Csurgó útvonal lehet!
– A Csurgó és Gyékényes közötti összekötőutat, a 4-es és a 8-as km között. A terelőút a Porrogszentkirály és Surd közötti út felé vezet.
– Az eső elzárta Lászlómajort is, a településre vezető bekötő utat elmosta a csapadék.

–  Somogyzsitfa-Szőkedencs összekötő úton, Somogyzsitfa és Csákány között, víz átfolyás miatt az útszakasz járhatatlanná vált, az 1-es km közelében azt lezárták.

Zala megyében is nehézséget okoz a nagy mennyiségú eső

– A Miháld és Nemesdéd közötti összekötőúton, Pat település közelében, a 4-es és a 7-es km közötti hidat a hirtelen lezúduló víztömeg elmosta. Pat település nem közelíthető meg. Miháld települést egyelőre csak Sand település felől lehet elérni!
– A Galambok és Bagola közötti összekötőúton, Zalaszentjakab közelében a 3-as km-nél a Malomárok hídját elmosta a víz, ezért onnan Miháld település nem közelíthető meg.
– A Marcali és Galambok összekötő utat, a 31-es és a 32-es km között lezárták. Galambok települést Zalakomár irányából nem lehet megközelíteni.
– A  Zalakomár-Nagykanizsa összekötő úton, Kisrécse térségében, a 10-es és a 11-es km szelvények között, vízátfolyás miatt lezárták az összekötő utat. Kerülni a párhuzamos 7-es főúton át lehetséges.