Sokszínű programmal készülnek az idei balatonfüredi Anna-fesztiválra (balatonfured.hu)

Népzenei prímásverseny, a Magyar Állami Operaház műsorai, kórusok koncertje és operettgála – íme, az Anna-fesztivál kínálata. Bár idén az Anna-bál elmarad, az elmúlt évek alatt színes kínálatával önálló arculatot kialakító fesztivál július 21-26. között újra élettel tölti meg a várost. A Gyógy téri nagyszínpadon a legjobb prímások zenélnek, világhírű operák részletei csendülnek fel a legszakavatottabbak előadásában, újdonságként ezúttal operett is lesz.

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon a legjobb népzenei hegedűsök adnak koncertet. Itt lesz a hagyományos Operagála, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Lady Machbet, Bánk bán és Don Carlos előtt egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren – írja a balatonfured.hu.

Újdonságként operett műsort is élvezhet a közönség, az eredetileg a bálra tervezett gála a 150 évvel ezelőtt született Lehár Ferencnek állít emléket.

A szerző nevéhez összesen 31 operett fűződik, köztük a világszerte ismert A víg özvegy, a Luxemburg grófja, a Cigányszerelem vagy A mosoly országa. Lehár egyedi, több szempontból formabontó, fantáziadús, színes ötletekkel teli műveivel megújította az akkor már sablonossá merevedő bécsi operett stílusát. A magyar operett egyik úttörője volt, aki műveivel nemzetközileg elismertté és méltán népszerűvé tette a műfajt. Káel Csaba rendezésében ebből kapunk majd a füredi színpadon ízelítőt.

A teljes program a balatonfured.hu oldalon érhető el.