Siófokon Városnap lesz

Már csak egy év választja el Siófok városát az 50 éves jubileumtól. A település várossá válását idén is számos civil szervezet, egyesület, a siófokiak és a város vezetése ünnepli. 2017. november 24-én, pénteken 9 órától több helyszínen is zajlanak a Városnap rendezvényei – olvasható az önkormányzat közleményében.

9.00 órától a Kálmán Imre Kulturális Központban az országos és/vagy megyei versenyeken kiváló eredményeket elért diákokat jutalmazzák.

A város főterén 10.00 és 20.00 óra között Jótékonysági vásárt tartanak a helyi civil szervezetek és egyesületek. Az eladott árukból befolyó összeg felét saját célokra fordítják, a másik feléből jótékonykodnak, amit idén a siófoki Napraforgó Óvoda számára ajánlanak fel.

Siófok egy virágos település, amely minden évben nevez a Virágos Magyarországért versenyre, és a lakói számára is megmérettetést hirdet a témában. Városnapon 15.00 órától kerül sor a helyi virágosítási verseny eredményhirdetésére a Városházán.

A Kálmán Imre Kulturális Központ (KIKK) emeleti galériáján 16.30 órától Siófok 85 éves festőművész díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítását nyitja meg dr. Lengyel Róbert polgármester és a szervező Helyi Érték Egyesület részéről Gyarmati László. A kiállítás december 15-ig lesz látogatható.

A Városnap hivatalos programja 17.30-kor kezdődik a KIKK színháztermében. Dr. Lengyel Róbert polgármester mond ünnepi köszöntőt, majd átadják a városi kitüntetéseket és okleveleket, amelyet ünnepi műsor követ, Fischer Annie zenei-előadóművészeti ösztöndíjas fellépők közreműködésével. A fellépők: Szabó Marcell, a 2015-ben Junior Prima Díjat nyert, illetve számos nemzetközi versenyen győztes művész zongorázik. Nyári László, több hazai és nemzetközi verseny díjazottja, 2013-as Junior Prima Díj győztes játszik hegedűn. Gordonka tudásával a 8 éves kora óta koncertező, 2016-ban Junior Prima díjjal kitüntetett Baranyai Barnabás bűvöli el a közönséget.

A KIKK előcsarnokában a Mézeskalácsváros Siófok kiállítás tekinthető meg, amely december 17-ig lesz látogatható. A mézeskalács épületekre licitálni lehet, a felajánlott összegekkel idén Gelencsér Nikolettát és családját fogják segíteni a jótékony kezdeményezéssel.

18.50-kor a Jótékonysági Vásáron résztvevő egyesületeknek és civil szervezeteknek mond köszönetet a város vezetője. A Fő téren felállított színpadon 19.00 órától a Blokk együttes koncertezik.

Az önkormányzat aulájában a díszpolgárokról készült arcképcsarnokot avatják 19.00 órakor.