Siófok: életbeléptek a tavalyival azonos, nyári parkolási díjak 0-24 órában (siofok.hu)

Siófokon életbelépett a nyári parkolási rend: május 15. és szeptember 15. között az előző évivel megegyező tarifák érvényesek. Igénybe vehető helyi lakos kedvezmény, online jegyvásárlási lehetőség és előre megváltható akár 3 napos jegytípus – olvasható a város honlapján. A város területén található összes díjköteles várakozási zóna 24 órában üzemel, azaz 0 -24 órában parkolójegyet kell váltani. Ez érinti a belvárosi területeket, illetve a vasúttól északra található Balaton-parti fizető parkolókat is.

 

2024-ben sem változtak a parkolási díjak és a díjfizetési zónák/időszakok Siófok város egész területén. A belvárosban 2022 márciusa óta ugyanaz a díjszabás és fizetési időszak érvényes a településen. A vízparti területen 2023-ban vezette be a városvezetés a kiemelt díjzónát a turisztikailag frekventált helyeken és időszakban, ahol az idei évben is ugyanaz a díjszabás érvényes.

2024. május 15-től a nyári szezon díjköteles időszaka és tarifái léptek életbe a Siófok Város Önkormányzata által üzemeltetett díjköteles várakozási területeken.

Az idei évtől a városban üzemelő parkolóautomaták közül még több eszközön lehetséges a bankkártyás fizetés és az összes díjzónában lehetséges az applikáción keresztüli digitális vagy SMS alapú parkolás indítás.

A város parkolási rendelete alapján, ünnepnapokon a város teljes területén ingyenes a parkolás, így például Pünkösd vasárnap és hétfőn vagy augusztus 20-án.

A nyári szezon idején, május 15-től szeptember 15-ig a  várakozási díj:

  • kiemelt díjövezetben: 600 Ft/óra (belváros, Balatonpart)
  • I. díjövezetben: 480 Ft/óra
  • II. díjövezetben: 360 Ft/óra
    A legrövidebb várakozási idő 15 perc, ezen túl nincs időkorlát meghatározva a parkolási időben.

Érdemes a tervezett nyaralás, hétvégézés előtt a https://eberlet.mininform.hu/siofok/site/login weboldalon regisztráció nélkül, online
fizetéssel napijegyet (3.600.-Ft) vagy 3 napos jegyet (7.200.-Ft.) vásárolni, így előre, kényelmesen és kedvezményesen megváltható a parkolójegy Siófok város területére.

A siófokiak – regisztrációt követően- a jegyárból 50% kedvezményt tudnak érvényesíteni, ha jegyüket elektronikus úton veszik, valamint a siófokiak –regisztrációt követően- 20.000 Ft + áfa áron a II. díjzónában, 40.000 Ft+áfa áron az I.-II. díjzónában érvényes éves bérletet is válthatnak.

A Balaton partján több város rendelkezik hasonlóképp a nyári kiemelt időszakokban, sőt egyes parti városok egész évben alkalmazzák az éjjel-nappali fizetési kötelezettséget a legfrekventáltabb parkolóikban – írja a siofok.hu.

A díjövezetek elhelyezkedéséről a parkolóknál kihelyezett táblákon, az automatákon elhelyezett matricákon, illetve a https://siofok.hu/parkolasi-rend oldalon tudnak tájékozódni.

További részletek a www.siofok.hu oldalon: https://siofok.hu/parkolasi-rend