Siófoki programok a nyári főszezonra

Idén sem okoz csalódást Siófok, ami a programokat illeti – ígéri a város a közleményében. Ezen a hétvégén Bagossy Brothers Company-vel, Majka & Curtis koncerttel és Fradi Kamionnal várja az érdeklődőket, és a következő hetekben is többféle szórakozást, élményt kínál a legnagyobb balatoni város.

Siófok Nagystrandján az óriáskerék egészen éjfélig forog, továbbá a KalandPart  ugrálókastélya, a PLÁZS fehér homokja, számtalan vízi sport és nyári program is várja a vendégeket.

A világ sok tájának gasztrocsodáit is fel lehet fedezni, különleges állatokat lehet látni az állatparkban, be lehet fizetni naplementenéző sétahajóra, a feje tetejére lehet állítani a világot a Fordított Házban, vagy kisvonaton ülve körbejárható a várost.

A Víztorony panorámájá és kávézóját sem érdemes kihagyni. Az aktív élményekre vágyóknak a kajak, a SUP és a számos egyéb vízi sport mellett kerékpáros és gyalogos túraútvonalakat is kínál a város és környéke.

A kulturális élmények otthona, a SzínPart augusztus végéig sokféle programot kínál a szabadtéri színpad különleges hangulatát kedvelőknek. A Gyermekszínpad és Játszóház vetélkedőkkel, kézműveskedéssel és mesejátékokkal várja a gyerekeket, de a szülők sem maradnak szórakozás nélkül, hiszen a nyári estéken neves előadók színesítik kínálatot: jön Zoltán Erika, az ExperiDance műsorai, Király Linda, majd Csikidámtól lesz hangos a SzínPart, Szikora Róbert és az R-GO élő koncertjén.

 

Az idei nyár nagyrendezvényei

A Hajóállomáson hamisítatlan siófoki hangulat fogadja a vendégeket.

  • Július 30. és augusztus 1. között a Gasztrokikötő vonultatja fel a siófoki gasztroélményeket, a zenei aláfestést Betty Love és Vastag Csaba koncertjei adják
  • Augusztus 13-22-ig pedig a Balatoni Kenyér és Bor hete várja a kikapcsolódni vágyókat olyan sztárokkal, mint Pápai Joci, Bereczki Zoltán és az Irigy Hónaljmirigy, és természetesen a balatoni tűzijáték sem maradhat el

 

A Víztorony mellett ingyenes Belvárosi Estek programsorozat várja a hét szinte minden napján az érdeklődőket.

A Vakációs Gyermek Koncertek keretében a zenei élmény mellett kézműves foglalkozások és népi játszótér szórakoztatja a kicsiket.

A kedd a Nyáresti Operett Előadások napja, amit júliusban a Swing Szerda, augusztusban pedig a Jazz Szerda követ olyan zenészekkel, mint Varga Feri és Balássy Betti, vagy Falusi Marian. Azután a Belvárosi Zenei Esteké a főszerep, ahol zenél többek között Tompos Kátya és Friderika is, majd a hangulatos KulTerasz irodalmi estjein olyan művészek előadásait hallhatjuk, mint Für Anikó vagy Haumann Petra.

A hét utolsó napján a Jókai parkban, a természet lágy ölén hallgatható a Zene a Zöldben meghívott előadóit, köztük Szabó Leslie-t, a Bossa Doradót és Horgas Esztert is.

Augusztusban pedig egy Cseh Tamás Esten is ingyenesen részt vehetünk.

 

Klassz a pARTon

Július végén érkezik Siófokra érkezik a Klassz a pARTon fesztivál, ahol Kocsis Zoltán, Fischer Annie zongoraművészekre és Tátrai Vilmos hegedűművészre emlékeznek családtagok, muzsikustársak.

 

A PLÁZS

A PLÁZS idén is különleges zenei produkciókat vonultat fel hétvégente. Kkoncertekkel várja a pihenni, szórakozni vágyókat.

  • Júliusban fellép a Bagossy Brothers Company, Majka & Curtis, a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, illetve a Follow The Flow és ByeAlex is.
  • Augusztusban is mindenki talál érdeklődéséhez illő  koncertet, hiszen érkezik a Tankcsapda, a Balatoni Retro Láz a 90-es évek sztárjaival, az EDDA Művek, majd Fenyő Miklós.

 

Kulturális örökség

Aki Siófok kulturális örökségével ismerkedne, a Víztoronytól induló, ingyenes Siófoki Sétákon Kálmán Imréről, Varga Imre szobrairól, vagy a kulturális és fürdőélet indulásáról hallhatnak tájékoztatókat a témákhoz kapcsolódó útvonalakat bejárva.

A további programokról és egyéb részletekről a város hivatalos Facebook oldala, a Siófok Guide tájékoztat.