Siófoki közösségfejlesztési program (siofok.hu)

Megkezdődött a siófoki közösségfejlesztési program megvalósítása, amelyben közel 400 millió forint támogatás jut a város közösségi, kulturális és sportéletének élénkítésére. A projekt részeként épül egy közösségi ház  is. 

Siófoki közösségfejlesztési program
(forrás: siofok.hu)

Elindult a siófoki CLLD program. A TOP (Európai Unió Területfejlesztési Alapjának hazai fejlesztési programja) finanszírozású program egy speciális, az Európai Unióban bevált módszertanra épülő, városi közösségfejlesztési program, a módszertan angol nyelvű elnevezésének rövidítéséből ered a neve is (Community Led Local Development = közösségi irányítású helyi fejlesztés).

A program tervezését és megvalósítását egy városi civil, vállalkozó és önkormányzati szereplőkből álló, erre a célra létrehozott szervezet – a Siófok Holnap Egyesület – koordinálja. A program lényege, hogy egy közel 400 millió Ft-os támogatási keretet biztosít a város közösségi, kulturális és sportéletének élénkítésére.

A program egyik legérdekesebb része az úgynevezett kulcsprojekt, amelyre a támogatási keret 40%-a használható fel, a fennmaradó összeggel kiegészítő városi közösségi programok támogathatók. A kulcsprojektet Siófok város esetében egy korszerű, multifunkcionális közösségi ház kialakítása jelenti, amelyet a Kálmán Imre sétányon lévő volt mozi épületében fognak kialakítani. Jelenleg ennek tervezése folyik, valamint a kiegészítő jellegű közösségi fejlesztésekre vonatkozó helyi pályázati felhívások megjelentetésére készülnek (siofokclld.hu).