Siófok55: városnap keretében színes és tartalmas program kavalkáddal ünnepel Siófok

2023. november 30. és december 3. között szervezi meg Siófok városa az egyedülálló és nagyszabású 4 napos Siófok55 Városnap esemény kavalkádot, ahol emléket állítunk a múltnak, a helyi lakosokat bevonva ünnepeljük a jelent, üzenünk a jövőnek. Színes kulturális és szabadidős programokkal, díjátadásokkal, ünnepi pillanatokkal, civil szervezetek és testvérvárosok bevonásával töltik meg Siófok központját. Az adventi hangulattal teli estéket helyi zenekarok, a Bagossy Brothers Company, valamint Szekeres Adrien adventi koncertjeivel koronázzák meg.

Idén ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát Siófok városa, ahol idén Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti az évfordulós programsorozatot. Új kiállítótérrel, színes rendezvényekkel és december első hétvégéjén fergeteges születésnapi Siófok55 Városnapi forgataggal vár minden érdeklődőt Siófok – írják a város közleményében.

Siófok Fő tere adventi fényárba borul az esemény kezdetére, ahol modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új Betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár varázsolja a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül.

A helytörténet és kulturális emlékezet témaköréhez is illeszkedő, négy napos rendezvénnyel Siófok várossá válásának 55. évfordulóját ünnepeljük. Ennek keretében több, a városhoz kötődő alkotóművész és szervezet aktuális jubileuma is kihangsúlyozásra kerül, különböző művészeti és kulturális események – kiállítás megnyitó, Varga Imre100: 50 vers 50 grafika könyvbemutató, Balaton Táncegyesület néptáncelőadás, Apáti50 jubileumi koncert – tolmácsolásában.

Az 55 éves jubileum emlékére ünnepélyes faültetés, óriástorta, Siófok55 kvízjáték, városismereti interaktív séta és időkapszula elhelyezés is színesíti a programot. A Víztorony és kiállítóterei, a Kálmán Imre Emlékház nyitvatartási időben ingyenesen látogatható a Városnapi hétvégén. December 2-án este animációs lézershow keretében elevenedik meg Siófok múltja és jelene a város központjában.

A Siófok55 Városnap a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával valósul meg.