Siófok nyári programjai

A nyár fővárosának nevezett Siófokon idén is sokféle program várja az érdeklődőket, legyen szó könnyű vagy komolyzenei koncertről, kulturális töltekezésről, aktív pihenésről, frissítő strandolásról, romantikus naplementékről, gasztronómiai felfedezésről – áll a város közleményében.

 

A pezsgő kulturális életet olyan programok színesítik, mint a Nyáresti Koncertek szombatonként, melyek elvisznek a könnyűzene világába, a nagy sikerű Zene a Zöldben sorozat vasárnapi előadásait csodálatos környezetben, a Jókai Parkban élvezheti a közönség. Hétfőnként Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a szerdai napnyugtákat a Nyáresti Operett estek előadásai fűszerezik meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében, míg péntek esténként a KultTér várja az érdeklődőket.

A Kálmán Imre Szabadtéri Színpad különleges műsor kavalkáddal készül a nyárra! A repertoárban olyan előadások szerepelnek, mint A Pál utcai fiúk, a Szép nyári nap musical, valamint a Macskafogó örök darab.

 

Hosszú Balatonpart

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit, a családokat a balatoni élmények mellett jobbnál jobb játszóterek, sportparkok és gyermekprogramok is várják.  Ha az aktív kikapcsolódást szeretjük, akkor több kerékpártúrából is választhatunk a környéken vagy tehetünk egy bakancsos családi túrát a Töreki tanösvény mentén.

A Siófoki Nagystrandon található PLÁZS lendületes és egyedi élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek. Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat: júliusban a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál hoz fergeteges hangulatot, augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett, esténként zenei programok (Szandi, Kormorán, Ismerős Arcok és Tóth Vera) kíséretében élvezhetjük a nyár végi naplementéket és a balatoni gasztronómia különlegességeit.

 

Óriáskerék

Idén is forog az Óriáskerék a siófoki nagystrandon, csodás panorámát és kulturális élményt ígér a Víztorony, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza, a Fordított Ház, várnak az állatos kalandok a Bella állatparkban és kihagyhatatlan élményt ígér egy balatoni hajókirándulás…

 

További részletek: a www.siofok.hu oldalon és a Siófok Guide  és a Kálmán Imre Kulturális Központ Facebook oldalán.