Sikertörténetnek tartja a NEKA megalakulását Balatonboglár polgármestere

Mészáros Miklós Balatonboglár polgármestere szerint az intézmény felemelő és pozitív hatást gyakorol a városra, amely ráadásul még a kézilabdázás Európa térképére is felkerült a sportsikerek és a rendezvények révén. 

 

“Nem is tudnék mást mondani, mint hogy óriási ötlet volt az alapítótól, prof. dr. h. c. Mocsai Lajostól – aki egyben Balatonboglár díszpolgára is –, hogy városunkban hozta létre a NEKA-t, ezért hatalmas köszönettel tartozunk neki. Az intézmény erősíti az itteni közéletet, rengeteg helyi lakosnak ad munkát, valamint fellendítette az oktatást. Emlékszem, amikor letettük a csarnok alapkövét, illetve megindult a lakófalu átépítése… ez egy közös, nagy projekt volt.”

-fogalmazott a Nemzeti Kézilabda Akadémia honlapján megjelent interjúban Mészáros Miklós. Balatonboglár polgármestere kifejtette: az ügyvezetővel, Mocsai Tamással folyamatos a kommunikáció, a városnak és az akadémiának nagyon szoros, jó a viszonya.

Kitért arra is, hogy a  NEKA létrehozását alapítójával együtt vitték véghez, ezért ő is szinte saját gyermekének érzi az akadémiát. Ugyanolyan figyelemmel, féltéssel és aggódással tekint rá, mint a vezetői – tette hozzá.

A balatonboglári kézilabdázás alapítójának, Nádorfi Lajosnak az emléktáblája az Urányi Sportközpontban található, amit évek óta megkoszorúznak a hagyományos Nádorfi Kupa elnevezésű kézilabdatornán. Tavaly szeptemberben részt vettek a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencián, illetve sokszor látogattak el az NB I-es találkozókra is, tavaly a lányok, idén a fiúk mérkőzéseire.