Sikeres téli szezont zárt Siófok, már a tavaszra készülnek (sonline.hu)

Sikeres téli szezont zár Siófok, s már a tavasz is mozgalmas lesz a városban. A helyi rendezvényeket szervező Balaton-parti Kft. új programokkal színesíti a szezonokat.

Újdonság volt, hogy idén jégpálya is várta a városba érkezőket a kikötőben. Ez jó választásnak bizonyult, 56 nap alatt több mint tízezer vendéget – köztük 8666 fizető vendéget – regisztráltunk mondta a sonline.hu megkeresésére Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője. – Siófok télen is közkedvelt, erről gondoskodtak a folyamatos programok és a sportolási lehetőség is. Meggyőződésünk és a visszajelzések is azt mutatják, hogy egy több éve húzódó igényt elégített ki ezzel a város. Hiszen a szállodák jelzései alapján ez egy olyan szórakozási lehetőség volt, amely meg tudta növelni a vendégéjszakák számát. A programok sora komoly vonzerő volt a turisták körében.

A tavasz újabb színes programokat hoz a Balaton-parti városba. – Nem önkormányzati forrásból, hanem a Kft. saját büdzséjéből elkülönített összegből első alkalommal a márciusi első hosszú hétvégén egy Edda koncertet szervezünk – közölte az ügyvezető. – Ez több szempontból is újdonság lesz, hiszen a csarnokban eddig csak sportrendezvények voltak, másrészről pedig szeretnénk ezzel újítani, hogy márciusban egy zárt koncerttel már jelentkezünk.

Ezt követi majd a Nyuladalom, s idén különválik a siófoki strandszezon nyitó és a Pünkösd. A Balatonon egyedülálló módon májusban nyitják meg a szezont a siófoki Nagystrandon és a Pünkösdi rendezvény a kikötőbe kerül június 9 és 10-re.

Évek óta törekvés a Balatonnál a négy évszakra elnyúló szezonok megteremtése. Pintér Tamás szerint ez egy közös akarat, s már látszanak az eredmények is. – Nekünk, itt élő embereknek mindig is négyévszakos volt a tó – mondta a Balatonparti Kft. ügyvezetője. – Ismerjük a tó minden szépségét ősszel, télen tavasszal. Siófok turizmusfejlesztési koncepciója is az, hogy minden hétvégén legyen mit csinálni a városban