Segítséget kaptak a siófoki állatvédők is (sonline.hu)

A siófoki menhelyet is támogatta a Hangya Közösség Kutyaszemmel programja, amely azt tűzte ki célul, hogy a nehéz sorsú vidéki állatotthonokat segíti. Tavaly hétmillió forintot gyűjtöttek össze közösségi adományozó kampányban és egy pénzintézet felajánlásával.

A Hangya Közösség Alapítvány a siófoki állatvédőket is támogatta, ők állategészségügyi csomagot kaptak, tájékoztatott Wieden Kriszta elnök.

A nagyszabású akciónak köszönhetően országszerte összesen 560 kutya kapott oltást és féregmentesítést, 120 eb egészségügyi ellátásához szükséges gyógyszert vásárolhattak, ezen kívül 30 idős, sérült ebet tudtak speciális elhelyezésben részesíteni, 8 kutya életmentő beavatkozáson esett át, 34 speciális elhelyezésre alkalmas kutyaól készült, és 250 kilogramm kutyatápot is tudtak vásárolni.

A program egyebek mellett azért indult, mert egy felmérés rámutatott: a vidéki menhelyek igen nehéz helyzetben vannak és rendszeres állami támogatást nem kapnak. Az ebek megmentői csak a jó szándékú emberekre és a néhány százalékos évi támogatásra számíthatnak. Így azonban az alapítvány gyakorlatilag koordinálja az adományozást és abban segít a menhelyeknek, amire szükségük van – írja a sonline.hu.