Segítette az ünnepvárást a Bakonyerdő (veol.hu)

A Bakonyerdő Zrt. idén is követte a korábbi évek szép hagyományát, az ünnep közeledtével számos településnek adományozott fenyőfát.

A fenyőillat és a szépen feldíszített karácsonyfa elengedhetetlen része az ünnepi hangulatnak. Azért, hogy ebből ne maradjanak ki a térség intézményei se, minden évben lehetőségeihez mérten fenyőfák adományozásával segítjük az adventi készülődést, az ünnepvárást. Idén több mint kétszáz karácsonyfát adományoztunk közintézményeknek, iskoláknak, óvodáknak, szociális intézményeknek, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, templomoknak és plébániáknak és immár több mint egy évtizede a Magyar Honvédség Budapesti Helyőrség Szociális Alapítványának is

– mondta el a veol.hu-nak Patocskai-Lunk Eszter kommunikációs vezető.

A fákat nem az erdőből vágták ki, hanem az e célra létesített és gondozott karácsonyfa-ültetvényekről. A társaság célja, hogy a közösségek számára eljuttatott, közösen feldíszített fenyőfák legyenek az ünnep díszei, ahol kicsik és nagyok meghitt, kíváncsi várakozással készülhetnek a szeretet ünnepére. Voltak olyan intézmények, melyek földlabdás fenyőt szerettek volna ültetni, ennek megvalósítását az erdőgazdaság pénzadománnyal támogatta.

A nagydémi óvodások a gyermekintézmény előtti térre – Farkas Sándor erdőmérnök és Horváth Miklós erdész, a pápai erdészet munkatársa segítségével – egy földlabdás ezüstfenyőt ültettek. Az ültetés során a szakemberek felhívták a kisgyermekek figyelmét a környezettudatos életmódra, az állatok és növények gondozásának felelősségére, szeretetére, ezzel is formálva, erősítve környezetükhöz, lakóhelyükhöz fűződő pozitív viszonyukat.