Romantikus Reformkor Balatonfüreden, útlezárás is lesz

A szeptember 20-22. közötti hétvégén időutazásra hívja a térség lakóit, vendégeit Balatonfüred, a Tagore sétányon. A XV. Romantikus Reformkor Fesztiválon lesznek koncertek, népi és iparművészeti vásár, bál, és nem marad el a reformkor megidézése sem. A rendezvény és az Európai Mobilitási Hét és autómentes nap miatt útlezárásra kell számítani a reformkori városrészben.

Sajátos időutazás, kosztümös felvonulás, bál és kulturális programok. Koncertet ad Malek Andrea, divatbemutatót tart Hampel Katalin divattervező, és kiállítás nyílik a koronázási jelképek másolataiból. Romantikus Reformkor Fesztivál.

Korabeli és korhű helyszín, az 1800-as évek miliőjét idéző programok kirakodóvásárral. A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója ezúttal is a hagyományos hintós felvonulás lesz. A szervezők mintegy kétszáz fős menetet ígérnek, köztük húsz táltos dobossal. A felvonulás szeptember 21-én, szombaton, 13 órakor indul a Szent István térről le a Tagore sétányra, ahol a Kisfaludy Színpadon megnyitják a rendezvényt.

Lehet korhű ruhába öltözve grasszálni a parton, bálozni, finom ételeket kóstolni. Elképzelni, milyen is lehetett itt Blaha Lujza, Jókai Mór, gróf Széchenyi István idejében.

Koncertet ad Malek Andrea és zenekara, lesz helytörténeti kötetbemutató a szívkórházról, Haumann Péter a színészetről és a barátságokról tart előadást, a reformkori bálon pedig ezúttal több modell mutatja be Hampel Katalin ruháit.

A rendezvény keretében immár másodszor rendezik meg a Füredi Fiatalok Napját, amelynek célja a helyi művészek, együttesek bemutatása.

A három nap alatt több zenei program várja az érdeklődőket, a gyerekeket pedig történeti és interaktív játéktér.

Információ: balatonfured.hu