Rendezvényeket moshat el az eső

Nem a nyaralók kedvence a mostani esős időjárás. A szabadságukat a Balatonnál töltők százai kémlelik az eget némi napsütés után fohászkodva. A szabadtéri rendezvények szervezőinek is valószínűleg okoz némi fejfájást a szűnni nem akaró eső. Utánanéztünk néhány balatoni rendezvénynek, vajon a kedvezőtlen időjárás átírja -e a terveket.
Balatonkenesén elmaradnak a Házibuli Zenekarok Hétvégéje második napjára tervezett programok, így a Kenese szépe választás is. A Széchenyi Parkba meghirdetett véradás azonban nem marad el, a helyszín azonban változik: 14.00 -18.00 óra között a Kultúra Házába várják mindazokat, akik segíteni szeretnének.
Holnap, azaz vasárnap a meghirdetett előadásokat megtartják, a szombati programokat pedig július 21-én, csütörtökön pótolják- mondta el a hirbalaton.hu-nak Pap Zsuzsanna, a balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár munkatársa.
A KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár és Balatonboglár helyszínein, valamint a Siófoki Hotel Európa rendezvénytermébe július 16-ára és 17-ére meghirdetett gyerekelőadásokat fedett helyszíneken megtartják.
Zánkán ma kezdődik a már hagyományosnak mondható Borhetek rendezvénysorozata. A programok díszes felvonulással indulnak- a szervezők csak akkor döntenek ennek lefújásáról, ha nem csillapodik az eső – tudtuk meg Kocsis Szilviától, a Zánkai Faluház művelődésszervezőjétől.
A menet hagyományosan a Faluháztól indul és a strand melletti szabadtéri színpadig vonul, ahol esténként neves előadók lépnek fel, míg a rendezvényre látogatók kóstolhatják a borházak által kínált finom balatoni borokat.
A fesztivál-látogatók a következő két hétben találkozhatnak többek között Keresztes Ildikóval, Gregor Bernadettel, a Fortissimo zenekarral, a Borravaló Együttessel, de fellép mejd a ByTheWay, Steve Taylor, a Miskolci Illés EmlékZenekar,
a tapolcai Fonográf Emlékzenekar, néptáncosok, népdalkörök, zombatonként utcabálok, egyszóval színes program kavalkád több, mint 2 hétig Zánkán!

Badacsonyban a Bor7 rendezvénysorozat első napján a SuperStereo lép fel. Tasner Tímea, a Badacsonyi Tourinform munkatársa kérdésünkre elmondta: bíznak abban, hogy estére megszelídül az időjárás és megtarthatják a koncertet.
A településen a hónap utolsó napjáig tart a koncertsorozat. A zenés estek előtt és közben 14 olyan kiváló badacsonyi pincészet borait kóstolhatják a látogatók, melyek a Badacsonyi Hegyközségi Borversenyen kivétel nélkül érmeket szereztek. A kóstolással pecséteket is lehet gyűjteni és ezáltal 1-1 palack bort nyerni!

(13.35)