Rémes lett a befutó

Tizenhárom négylábú mérte össze tudását az elmúlt hétvégén Szigligeten, az ifjabb Ruzsa Attila Járőrkutya Emlékversenyen. A megmérettetést Kocsis József címzetes rendőr zászlós nyerte Rémes nevű kutyájával- derült ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hirbalaton.hu- hoz eljuttatott közleményéből.  

A Tapolcai Rendőrkapitányság szervezte meg a vetélkedőt, amellyel ifjabb Ruzsa Attila szigligeti körzeti megbízottra emlékeztek. A rendőr főtörzsőrmester, 2002. augusztus 2-án a 77-es számú főútvonalon közúti közlekedési baleset áldozata lett.

A rendezvényt Pogány Péter rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, majd Bódis István rendőr zászlós, a Tapolcai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának kutyás körzeti megbízottja vette át a szót és vezette le a versenyt.

A megmérettetés végén a serlegeket Pogány Péter rendőr ezredes és Horváth József rendőr őrnagy, a Tapolcai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályvezetője, valamint az elhunyt rendőr édesapja, idősebb Ruzsa Attila adta át a helyezetteknek.

A verseny eredménye:

  1. helyezett: Kocsis József címzetes rendőr zászlós (Pápai Rendőrkapitányság) Rémes nevű kutyájával,
  2. helyezett: Bódis István címzetes rendőr zászlós (Tapolcai Rendőrkapitányság) Berci nevű kutyájával,
  3. helyezett: Németh Péter József rendőr törzsőrmester (Zalaegerszegi Rendőrkapitányság) Unique nevű kutyájával.