Red Bull Air Race – a vízimentők szemével (vizimentok.hu)

Az előző években a Dunán, idén pedig „hazai terepen”, a Balatonon biztosították a műrepülő világbajnokságot a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai. A szervezet három mentőhajóval – köztük a Rupert sürgősségi mentőhajóval – kilenc fős legénységgel, két mentőkatamaránnal, két mentőkajakkal és hat standi vízimentővel állt készenlétben a két napos verseny ideje alatt.

Fotó: VMSZ Média

A verseny és a bemutatók rendben lezajlottak – olvasható a vizimentok.hu összefoglalójában.  A Rupert legénységének azonban akadt egy kis dolga. Két vitorlás hajó utasainak nyújtottak segítséget, akik épp a versenyt figyelték a vízről, amikor hajóik összeakadtak. A szakemberek segítettek szétválasztani a hajótesteket. A fedélzeten tartózkodók közül senki nem sérült meg.

A Red Bull Air Race pilótái utoljára festették színesre Magyarország egét repülőgépeikkel. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata hosszú évek óta biztosította a rendezvényt.

„Örülünk annak, hogy egyszer sem történt olyan eset a versenyzőkkel, ami miatt be kellett volna avatkoznunk. A pilótáknak további sok sikert és balesetmentes repülést kívánunk!” – olvasható a szakszolgálat honlapján.