A badacsonyi túrák során sokan elhaladtak már a Szőlőhegy Bisztró mellett, amelyet korábban Orbán Pincének hívtak, és a hegyoldal közepén található.
A Laposa család által üzemeltetett bisztrókonyha helyi alapanyagokra épít, a hagyományos családi vendéglátást ötvözi a modern konyhatechnológiával. Aki szerencsés, kemencében sült rakott krumplit is kóstolhat, Mogyorósi Gergely séf által újragondolva.
A koncepció szerint nem kerülnek a tányérra rántott ételek, az olajban, zsírban sütés helyett sokkal kíméletesebben készülnek a halak, húsok, zöldségek. Ha valaki vegetáriánus vagy vegán, neki sem a rántott vagy párolt zöldségeket ajánlják, hanem gyönyörűen tálalt, ízletes ételkompozíciókat.
– Ma már, amikor sokan allergiások valamilyen alapanyagra, vagy életmódjuk miatt törekednek az egészségesebb táplálkozásra, glutén- és laktózmentes ételeknek is szerepelni kell az étlapon– mondja Gergő. – Az egészséges alapanyagok azonban nem kell, hogy azt jelentsék, nincs fantázia a tányéron, hogy nincsenek ízek, színek és textúrák. Nekem nagyon fontos, hogy egy olyan vendég is elégedetten álljon fel az asztaltól, aki nem tudatosan kéri a gluténmentes fogást, csak megtetszik neki az étel, amikor rendel.
A likebalaton.hu videóján megnézhető a kínálat:
Az, hogy átgondoltan egészséges ételek kerülnek az étlapra, fel sem tűnik elsőre. Van húsleves velőscsonttal, van sonkatál, igaz, hogy kacsasonkából. Kérhetünk sertésszüzet, mangalicát, tokhalat, fogast, csirkét és szarvast is, a köretek között tökfőzelék, lecsó és dödölle is található. A hangsúly a kíméletes elkészítésen és a hozzávalók párosításán van. Kevesebb fűszert használnak a konyhán, hogy az ételek valódi, természetes íze érvényesüljön.
A szőlőlugasos teraszon kellemes elidőzni, amíg készül az ebéd.
A teljes cikk további fotókkal itt olvasható.