Rablási kísérlet Zamárdiban

Egy zamárdi családi házba hatolt be értékek után kutatva, majd az idős lakóra támadt egy balatonszabadi férfi. A siófoki rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.

A 22 éves balatonszabadi E. Dávid 2019. február 22-én 10 óra körül ablakbefeszítés módszerével behatolt egy zamárdi családi házba, majd egy késsel megfenyegette és a pénzének átadására szólította fel az ott tartózkodó asszonyt, aki ekkor segítségért kiabált. A férfi ezt követően megragadta a 93 éves sértettet és megpróbálta felrángatni magával az emeleti szobába, hogy mutassa meg, hol vannak az értékei, de mivel nem sikerült, üres kézzel elmenekült a helyszínről. A feltételezett elkövetőt pár perccel később a helyszíntől nem messze civilek tartóztatták fel, majd átadták a kiérkező rendőröknek, akik előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

E. Dávidot a nyomozók felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.