Pünkösdi Regatta: jelentős fölénnyel nyert a Fifty-Fifty (Sport365.hu)

Vasárnap reggel 9-kor több mint 200 hajós mezőnnyel rajtolt el a Helly Hansen Pünkösdi Regatta a TVSK rendezésében. Tizenhét hajóosztály több mint 200 egysége nevezett a Balatonföldvárról induló versenyre, melyet végül jelentős fölénnyel nyert meg a Fifty-Fifty, Józsa Márton kormányzásával.

Gyenge szélben és esővel is tarkított időjárásban indult a mezőny, amely a hosszú túraverseny során többször kapott a lecsapó frontokból erős szelet. A változékony időjárás és a jövő-menő frontok nagy taktikai csatát eredményeztek, de ahogy az várható volt, az első helyeket a többtestű hajók, vagyis a katamaránok szerezték meg.

A Balatonföldvár-Ábrahámhegy-Fonyód-Balatonföldvár között kitűzött nagyjából 60 km-es versenypályán nagy csatát vívtak a Kékszalag-élmenők.

Első helyen, közel 13 perces előnnyel a Raiffeisen Fifty-Fifty érkezett Józsa Márton kormányzásával, második lett a tavalyi Kékszalag-győztes RSM Vándor Róbert kormányzásával. Harmadikként pedig a Kaiser Kristóf kormányozta Euroleasing-Prospex Team érkezett a célba.
A 13-szoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas, bár már edzésben van a Prevital nevű hajójával, a 2021-es Pünkösdi Regattán nem vett részt.

További eredmények és képes beszámoló itt található.