Pótolják az útfejlesztés miatt kivágott fákat Veszprémben (veol.hu)

Veszprémben a Dornyai Béla utcánál körforgalom épül ősztől, és várhatóan ekkortól zárják le a déli elkerülő kivitelezési munkái miatt az Almádi úti csomópontot. A csomópont átépítése miatt nemrég számos fát kivágtak.

– A Budapest úti és a füredi csomópontok közötti szakaszon a fák kivágására a 8-as főút korrekciója és szélesítése, valamint az új külön szintű csomópontok kialakítása, illetve a közművek kiváltása miatt szükséges – közölte a veol.hu kérdésére Hideg András, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, a fákat a csomópont és a nyomvonal mentén, a kisajátítási határ által megengedett területen pótolják.

Az Almádi út és a Dornyai Béla út kereszteződésében található csomópontban jelenleg közmű-kiváltási munkákat végeznek. A fejlesztés révén külön szintűvé váló almádi csomópont miatt körforgalom épül a Dornyai Béla utcánál, a munkálatok szeptemberben kezdődnek meg és várhatóan 2021 tavaszáig tartanak, folytatta Hideg András.

– Az Almádi csomópont teljes, Veszprém–Balaton irányú lezárása szeptembertől várható, a munkák a következő év tavaszáig tartanak. A csomópontban közmű-kiváltási munkák mellett körforgalmak és a lámpás kereszteződést felváltó külön szintű csomópont építési munkáit végzik majd, valamint kiépítik a zajárnyékoló falat – magyarázta Hideg András. A veszprémi déli elkerülőn a 8-as főút forgalma a kivitelezés ideje alatt is biztosított marad kétszer egy sávon az almádi és füredi csomópontok között, ehhez a főúttal párhuzamosan terelőút épül, a kivitelezés két hónapon belül megkezdődik.

A füredi lámpás kereszteződés lezárása 2021 őszétől várható, vagyis mindkét csomópontot – a balatoni átmenő forgalom legkisebb zavarása miatt – a nyári időszakon kívül kell nélkülöznie a közlekedőknek – írja a veol.hu.