Potenciális rekord pontyfogás a Balatonon (sonline.hu)

Balatonfenyves-Balatonberény-Alsóörs-Balatonakarattya-Balatongyörök-Balatonföldvár. Az elmúlt három évben sorrendben ezeken a helyszíneken akadt horogra az a harminc kiló feletti balatoni ponty, amelyet legutóbb hétfőn fogott meg Takács Edvárd a földvári mólón.

Este negyed kilenc felé jött a kapás, egyórás harc után sikerült partra emelni ezt a gyönyörű pontyot – mesélte a sonline.hu-nak Edvárd.

A hal 30,5 kg volt a mérlegelésnél. A pecás nem jelentette be a rendkívüli halat, mert nem vitt magával pontyzsákot amiben betárolhatná fogását, ugyanis eredendően elengedős sporthorgászatra készült. Így nem tudta a helyszínen hitelesíteni a mérlegelés eredményét. A közösségi médiában néhányan megkérdőjelezték a mérlegelés pontosságát. Ám látva a halról készült fotókat és videót, valamint ismerve a hal életútját a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei reálisnak tartják, hogy testtömege 30 kg közelében van, vagy azt akár meg is haladhatja. Amennyiben ez beigazolódik, úgy egy abszolút balatoni rekordról lehet szó.