Pingvinek a Balatonban – hosszában ússzák át a tavat

Július 8-án egyedülálló teljesítmény helyszíne lesz a Balaton. A Kis-Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő 18 gyermeke, és 3 oktatója a tervek szerint  hosszában ússza át a tavat Keszthely és Balatonakarattya között. A 77 km hosszúságú táv teljesítésével a Végtaghiányos Gyermekek Alapítványának szeretnének egy tornaterem kialakítására gyűjteni, valamint szeretnék felhívni a figyelmet a természetes vizek megóvásának fontosságára és mozgásra ösztönözni a gyermekeket.

A pünkösdi hosszú hétvégén már elkezdték a balatoni felkészülést a Pingvinek, minden nap úsznak a Balatonban, valamint a keszthelyi önkormányzatnak köszönhetően a városi uszodát is használhatja a csapat – közölték a szervezők.

Mint a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közlemény fogalmaz, több célja is van az úszásnak: Felhívni a figyelmet a mozgásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő gyermekek korlátozott sportolási lehetőségére. A lányok nem titkolt célja az, hogy a támogatók segítségével olyan eszközöket vásároljanak, amelyek segítenek abban, hogy gyermekek is megtapasztalhassák az úszás örömét. Cél továbbá egy tanfolyam indítása, és egy tábor szervezése.

Szeretnék inspirálni továbbá a fiatalokat arra, hogy mozogjanak. Megmutatni nekik, hogy nincs lehetetlen. Mivel a felkészülés online végig nyomon követhető lesz, az átúszás pedig élőben közvetítve, így ez eljut a fiatalokhoz, és motiválhatja őket.

Cél ként fogalmazták meg azt is, hogy gy örök életre szóló élményt nyújtsanak az átúszásban résztvevő gyermekeknek, akiknek ez a teljesítmény komoly plusz lökést adhat az életben és nem utolsó sorban felhívni a figyelmet természetes vizeink megóvásának fontosságára.

Az átúszás kiemelt szakmai partnere a Magyar Paralimpiai Bizottság. Az átúszás fővédnöke Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó, nagykövetei többek között Cseh László-úszó és Kiss Gergely-vízilabdázó.

Az úszáshoz nem lehet csatlakozni. Az esemény oldalt azért hozták létre a szervezők, hogy nyomon követhesse minden érdeklődő a felkészülést, és szurkolhasson a sikeres átúszásért.

A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványt támogatni szándékozók forintjait az alábbi számlaszámra utalhatják: 11716008-20025177. Fontos, hogy a megjegyzés rovatban a “Kispingvin” szerepeljen.

További információk elérhetőek a www.balatonipingvinek.hu oldalon.

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/632516780502451/