Piknikzónát és focipályát avattak az balatonedericsi strandon (veol.hu)

A tó megkoszorúzásával és a strandfocipálya avatásával nyitották meg Balatonederics népszerű, korszerűsített fürdőhelyét. A megnyitóünnepségen Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség stratégiai vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy egyre több turista érkezik a Balatonhoz.

Jó szezonra számíthatunk, ha minden vendég megérkezik, aki tavaly itt volt, és azok is, akik korábban külföldre utaztak, akkor telt ház lesz a tó körül. Örömmel adtuk a közel 26 millió forint fejlesztési forrást a településnek, remélem, jövőre újabb ütemet adhatunk át. A kormány 2030-ig folytatja a strandfejlesztést. Idén sikerült megoldani a mosdók és az alap­-infrastruktúra korszerűsítését, de van még hova fejlődni, ebben jövőre is igyekszünk támogatni Balatonedericset – fogalmazott Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség a vezérigazgató-helyettese a veol.hu tudósítása szerint.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő szerint választókerülete legszebb panorámájú strandja ki tudta használni a kormány adta lehetőségeket, fejlesztésekben gondolkodott. A turizmust mindig fejleszteni kell, hiszen tavaly is több mint 400 ezer embernek adott munkát, ennyi családnak biztosított megélhetést. Januárra a GDP 13 százalékát adta, és most egy jó szezonra számíthatunk, ismét növekedésnek indult a turizmus – mondta a képviselő.

Papp János polgármester beszédében a strandfejlesztésről szólva elmondta, hogy egyebek mellett jelentősen javult a higiénés helyzet, a vendégtájékoztatás, lehetővé vált az akadálymentes vízbe jutás.

Piknikzóna létesült, focipályát alakítottak ki, felújították a hagyományos strandi elemeket, például az öltözőkabinokat. Árnyas területtel bővült a strand, rendezvényeinkhez színpad készült, borházaknak biztosítottak helyet. A turisztikai ügynökség támogatta az egységes, új öltözőkabinok és az ivókutak, gyümölcsmosók megvalósítását. Családi mosdót, baba-mama szobát, és a Balatonon elsőként babakertet, teraszt létesítettek. A strandhoz kapcsolódó csónakkikötő is megújult – sorolta a polgármester, és hozzátette, hogy ősztől a sport-, az edzőpark és a játszótér felújítása szerepel a tervek között, és pályáznak a Kék Hullám Zászlóra. Korszerű üzletsort alakítanának ki, később pedig bővítenék a strandot, wellnesshotelt és apartmanfalut hoznának létre, a felvonó pedig az Ederics-hegy tetejére vinné a turistákat.