Permetezik a vadgesztenyefákat Keszthelyen (BalatonTelevízió)

Nagy Bálint, a település polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy május 17. és 22. között permetezik a helyi vadgesztenyefákat.

Mint azt a bejegyzésből megtudtuk, az éves ápoló munkák keretében a vadgesztenyék aknázómoly és guignardiás gombabetegség elleni védelem érdekében külső szolgáltatót bízott meg a város – írja a balatontelevizio.hu.  A megbízott társaság évek óta szakszerűen, felkészülten, a szigorú növényvédelmi előírások betartásával hajtja végre a nagyméretű, helyi védelem alatt álló gesztenyefák permetezését.

A kivitelezési munkákat megfelelő időjárási feltételek esetén éjjel 22 óra és hajnali 4 óra között végzik majd, hogy ezzel se a lakosságot, se a városi közlekedést ne akadályozzák. Rossz idő esetén a munkavégzés időtartama eltolódhat. A szakemberek nagyméretű, úgynevezett „ágyús” permetezőgéppel folytatják a magas vadgesztenyefák koronájának átfúvását. Ezzel a technológiával gyorsan és hatékonyan tudják a több mint hatszáz nagyméretű vadgesztenyefát permetezni.