Példás csapatmunka mentette meg egy nő életét a Balatonon

Egy balatoni strandon fürdőzött egy idős házaspár múlt szombaton, amikor a feleség kicsit távolabb úszott férjétől, majd elmerült a vízben. A férfi azonnal kedvese segítségére sietett és a partra húzta az asszonyt. A strand vízimentői és egy ott pihenő szabadnapos orvos is azonnal a beteghez sietett, mentőt hívtak és megvizsgálták a nőt, aki már nem lélegzett, így közösen megkezdték az újraélesztést – kezdi a csapatmunkáról való beszámolót az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

Miközben zajlott az újraélesztés, a strand munkatársai elrohantak a kihelyezett félautomata defibrillátorért és még a mentőhelikopter leszállását is biztosították. A mentősök mentésirányító embere több mentőegységet, köztük esetkocsit, helikoptert és mentőhajót is riasztott, akik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést.
„Az időben megkezdett mellkasi nyomások és az összehangolt csapatmunka végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!❤️
– fogalmaztak a mentősök a beszámolójukban.