Párbeszéd indul Balatonalmádi jövőjéről (veol.hu)

A város polgárainak széles körű bevonásával indult párbeszéd Balatonalmádi jövőjéről, hosszú és rövid távú fejlesztésének lehetséges irányairól. A kezdeményezést Kajári Gyula önkormányzati képviselő és Czompó Gábor, a balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület elnöke indította el azzal a céllal, hogy az érintett közösséggel együtt vázolják fel Balatonalmádi 10–30 évre meghatározó városfejlesztési stratégiáját.

A kezdeményezők azt szeretnék, ha széles körű társadalmi egyeztetés alapján jöhetne létre a városfejlesztési arculati terv. Ennek érdekében első lépésben nyitott munkacsoportot hoztak létre Gauder Péter balatonalmádi várostervező építész javaslatára. A nyitott munkacsoporthoz fokozatosan csatlakozhatnak az érdeklődők – tudósít a veol.hu.

A tervek szerint a közös munkafolyamat során külön- külön is megszólítják azokat a csoportokat – például a gazdasági szereplőket, a kulturális élet résztvevőit, egyes településrészek képviselőit –, amelyeknek a bevonása nélkül nem jöhet létre egy mindenki által támogatott balatonalmádi jövőkép. Az Almádi30 Városfejlesztési Kezdeményezés munkaanyagát ősszel szeretnék benyújtani Balatonalmádi képviselő-testülete elé.