Óvodai konyhát avattak Alsóörsön (veol.hu)

Mintegy 152 millió forint beruházással, amiből 32 millió forint kormányzati támogatás, teljesen felújították a Napraforgó Óvoda és Bölcsőde konyháját Alsóörsön, amit csütörtökön adtak át ünnepélyes körülmények között. A konyhán öten dolgoznak és naponta 250 adag ételt főznek meg.

Alsóörs a mostani teljes felújítással újabb mérföldkőhöz érkezett – fogalmazott az ünnepségen Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere. A  veol.hu tudósítása szerint a településvezető kifejtette: a nyolc bölcsődés, a 61 óvodás, akik helyből és Lovasról érkeznek, valamint az iskolások, idősek, illetve a szociális okból rászorult emberek étkeznek a 21. századnak megfelelő színvonalú konyhán, ahol naponta 250 adag ételt főznek meg. A beruházással bővítették a helyet, igényes étkezőhelyet alakítottak ki, teljesen kicserélték a berendezést, a gépeket, nagy kapacitású elszívókat helyeztek el, és újak a nyílászárók, a székek és az asztalok is.

A mai kornak megfelelő színvonalú, jól felszerelt konyhával és étteremmel gazdagodott az intézmény – mondta Csiszárné Huszár Judit intézményvezető, aki hozzátette, arra törekednek, hogy gazdaságosan működjenek és a mai kornak megfelelő egészséges ételeket főzzenek. Céljuk az, hogy a bölcsődei ellátásban, az óvodai nevelésben és a konyhai kiszolgálásban a jövőben is Alsóörs gyermek- és nyugdíjasbarát hírét vigyék tovább.

Az avatáson Kontrát Károly miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő az alsóörsi beruházásokat és a település dinamikus fejlődését dicsérte. Külön méltatta a korszerű konyha teljes felújítását, majd azt kívánta, hogy ott finom ételeket főzzenek – írja a veol.hu.