Ötven éves fennállást ünnepelte a fonyódi technikum (sonline.hu)

A  Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola félévszázados jubileum alkalmából egy újságot is kiadtak, s az ünnepségen külön köszöntötték az intézmény névadójának unokáját.

Hiszem, hogy szerettek, szeretnek a diákok a Bacsákba járni, abban a szellemben neveljük őket, hogy érezzék, az iskola támpontot nyújthat számukra. – mondta köszöntőjében Homor Judit, az intézmény igazgatója. Büszkék tanulóikra, minden évben kimagasló eredményeket érnek el. A 10 évvel ezelőtt állított, az iskola büszkeségeit összegyűjtő márványtábla fele már megtelt a rangos országos versenyek helyezettjeinek nevével. Homor Judit felidézte névadójuk, Bacsák György szellemiségét, akinek unokáját, az ünnepségen részt vevő Hideghéthy Györgyöt külön köszöntötte.

Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere köszöntőjében kiemelte: évtizedek óta az iskola fontos szerepet tölt be a város életében.   A gyermekközpontú, tudatos neveléssel és a kornak megfelelő képzésekkel, a folyamatos innovációval ma is Somogy oktatási intézményei között meghatározó szerepet tölt be a Bacsák– tette hozzá.

Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében kiemelte: a Bacsák a teljes balatoni szakképzés fontos tartóoszlopa lesz a jövőben. Fejlesztik a technikumi képzéseket, például folyamatban van a pedagógiai asszisztens képzés, amelyet a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusával indítanak.

A diákok grafikáival díszített köszönőlevelekkel és ajándékokkal hálálták meg a város, a centrum vezetőinek, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarának, az iskola alapítványának alapító tagjainak, a CMS Hungary Kftnek és a Hűtő-Klíma Kftnek, Zádori János volt igazgatónak és a négy legrégebben dolgozó oktatónak a támogatását. Az országos versenyeken eredményesen tanuló diákokat és a nyugdíjas tanárokat is köszöntötték. Egy újságot is készítettek, amely az iskola fél évszázados történetét dolgozza fel.