A kifejezetten kilencedikeseknek szánt szakmai megmérettetés programjának legmenőbb figurája Pohner Ádám volt. „Néhány éve még én is ugyanúgy az iskolában ültem, mint most ti.” Már a nyitó mondta is azt jelezte, hogy korosztályos szakadék nem tátong az előadó és hallgatósága között, így aztán Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem Bocuse d’Ort megjárt séfje a fiatalok nyelvén vezette be a vendéglátós szakma jövendő nemzedékét abba, mit jelent szakácsnak lenni és milyen komoly elköteleződést kíván, ha valaki a szakmai csúcsok felé törekszik.
Pohner Ádám 25 éves korára kétszer járta meg a világ legrangosabb szakácsversenyének lyoni döntőjét, előbb comisként, idén év elején pedig a magyar csapat vezetőjeként izgulhatott érte a gasztronómia iránt egyre érdeklődőbb és fogékonyabb hazai közönség. A Kiskrúdy nap hallgatóságnak Ádám azt mesélte, amikor érettségi után a szakács szakmát választotta, fogalma sem volt, hogy mibe vág bele, de hamar rájött, hogy igazi szakács csak abból válhat, akiben nincs megalkuvás, igazi csapatjátékos és az érdeklődése soha nem hagy alább. Ádámban mindemellett a versenyzés iránti vágy is megvolt, hiszen, mint mondta, nagyon jó érzés elérni önmaga határait és akár átlépni azokat.
A fiatalok kérdéseire adott válaszokból az is kiderült, hogy Pohner Ádám fejében ott motoszkál, hogy később majd saját éttermet nyisson, de nem siet ezzel. Az évek során igazi rendmániássá vált, otthon pedig leginkább gyorsan, egyszerűen, de nagyon jót szeret főzni. S, hogy milyen a zsűri a Bocuse d’Or-on? – Nekik ilyennek kell lenni, ezért szemetek. Nem ebédelni vagy vacsorázni mentek a versenyre, hanem azért, hogy hibákat keressenek, hiszen ez a feladata a legjobb séfekből álló zsűrinek – hangzott a kérdésre adott őszinte válasz – írja a sonline.hu.