Őszi balatoni programkínálat fotópályázattal

Idén hatodik alkalommal zajlik a Nyitott Balaton programsorozat, amelyben a regionális TDM-szövetséghez tartozó mind a 17 település részt vesz, felpezsdítve az életet ősszel is az üdülőrégióban – áll az eseményt népszerűsítő hírügynökség közleményében.

 

Az akciósorozat október végéig tart. A kampány  egyik célja megmutatni, hogy a balatoni régió nemcsak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak, több mint száz vendéglátóegység, borospince, szállásadó kínálatával.

Az akció részeként speciális fotópályázatot is hirdettek. Ezer Playmobil és Lego figurát osztanak szét a Balaton környékén lakó óvódásoknak, akiknek az lesz a feladatuk, hogy elvigyék a mesebeli figurákat egy olyan helyre, ahová szeretnek járni játszani, kirándulni. Az erről készült képeket felteszik majd a közösségi oldalakra is. A várakozások szerint olyan helyek kerülnek így a potenciális turisták látóterébe, amelyeket eddig nemigen fedezetek fel.

Az őszi Balaton programkínálatában számos kerékpártúra is szerepel. A kerékpározás népszerűsítése érdekében komoly online fejlesztések is zajlottak az elmúlt időben. Jó példa erre a balatoni kerékpárutakat bemutató www.balatonbike.hu webapplikáció, amelynek segítségével mintegy 2000 km kerékpárutat dolgozott fel a Balatoni Regionális TDM szövetség 41 különböző túrába csoportosítva, oly módon, hogy minden célcsoport megtalálhassa a számára legmegfelelőbb útvonalat.

Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke szerint a cél ma már nem az, hogy megnyújtsák a nyári főszezont, hanem hogy legyen egy önálló tavaszi és őszi balatoni szezon, saját gasztronómiai és kulturális kínálattal.

A Nyitott Balaton minden októberi hétvégéjére jutó színes programjairól bővebb itt olvasható.

(17:13)