Ősszel sem áll meg az élet Gyenesdiáson

Egyebek mellett európai zenés utazásra, traccspartira és az Aradi Vértanúk Emléknapjára is várják az érdeklődőket Gyenesdiáson a jövő héten.

 

Európai zenés utazás a Zene Világnapja alkalmából, azaz komolyzenei koncert – könnyedén! – október 3. hétfő, 18 óra. Ludmány János (zongora), Papp-Csővári Dóra Viktória (fuvola) és Papp Máté (klarinét) európai klasszikus és kortárs szerzők műveink keresztül invitál minket egy zenés utazásra.

Traccsparti Bocskor Bíborkával – október 5. szerda, 18 óra. A Traccsparti sorozat októberi vendégét a Magashegyi Underground rajongóinak nem kell bemutatni, megismerni viszont mindenkinek érdemes. Az erdélyi leány (ma már boldog édesanya) karrierjét számos vargabetű tarkítja, egykor a Megasztárban is kipróbálta magát, ahol a végjátékig jutott, és az ismertséget nem olcsó popzenei karriert építrett, hanem megalapította a Magashegyi Underground-hoz csatlakozott, annak énekesnője-dalszövegírója, frontleánya lett. A többi már történelem. Erről és még sok mindenről mesél majd nekünk!

Aradi Vértanúk Emléknapja – október 6. csütörtök, 18 óra. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről a Hősök kertjében emlékezünk meg helyi fellépőkkel.

72 óra kompromisszum nélkül – október 8. szombat, 9-13 óráig. Reményeink szerint az idei évben egy önkéntes csapattal (jelentkezni még lehet!) Gyenesdiás is csatlakozik az országos akcióhoz, hogy a helyi identitás erősítése és a lokálpatriotizmus jegyében szépítsék a települést. A fő tevékenység idén a Pásztorház környékének rendbetétele lesz – olvasható a helyi József Attila Művelődési Ház programajánlójában.