Ősszel is Balaton 2. – borkóstoló és mesterkurzus Balatonalmádiban

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program idén ősszel már másodszor támogatja a tavaly sikeresen megrendezett, a borkultúrát és a kulturált borfogyasztást segítő, népszerűsítő „Ősszel is Balaton 2” című rendezvényt. Bor és Piac által szervezett, balatoni borokat bemutató sétáló borkóstoló és mesterkurzus november 4-én, szombaton 15 és 21 óra között lesz Balatonalmádiban a Pannónia Kulturális Központban.

A rendezvény fő eseménye egy sétáló borkóstoló és egy mesterkurzus, ahol már a szezon utáni, nyugodt beszélgetésre alkalmas időpontban találkozhatnak a borkedvelők és bortermelők, valamint a szakma hazai és nemzetközi képviselői. A sétáló borkóstolón mintegy 25 borászat kínálatával ismerkedhetnek meg a vendégek. A termelőkkel személyesen is lehet majd találkozni, megismerni boraikat, borkészítési elveiket és gyakorlatukat.

A balatoni szezont hosszabbító rendezvény nem csupán kiváló borokat kínál, de a résztvevők egyúttal jobban megismerhetik a Balatoni Borrégió talajtani összetételét, fajtaválasztékát illetően is változatos borvidékeivel. Számos aktuális témát feldolgozó előadáson és mesterkurzuson lehet megismerni a gasztronómia és a borkészítés kapcsolatát, a régió számára kiemelt fontosságú borturizmus témakörét, az éghajlatváltozásra adott és adható szőlőnemesítési válaszokat vagy éppen a dűlőszelekció fontosságát járják körül.